iwcia43 15.06.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Czy ktoś z was posiada takowy blat?Jak z utrzymaniem w czystości ? W ogóle czy biały blat kuchenny to dobry pomysł?Chciałam dać ten blat do białych mebli a czarną arabeskę w części jadalnianej. Do tego kafle fragrance białe i czarne. A może odwrotnie?Podpowiedzcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.06.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 iwcia43 najlepiej by było abyś dała ty foty lub linki to tego wszystkiego Tak raczej trudno coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 16.06.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Fragrance - uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam zapowiada się pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 16.06.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Niestety fotek ni ma i nie będzie w najbliższym czasie. Wszystko muszę sobie wyobrazić jak na razie i podjąć decyzję jaką dać podłogę - jasną czy grafit?Zazwyczaj jestem zdecydowana ale to zestawienie spędza mi normalnie sen z powiek a nie chcę sobie wyrzucać że mogłam zrobić odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 16.06.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 grafit. utrzymanie jasnej podłogi w kuchni (oraz jasnych fug) to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 16.06.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Niestety fotek ni ma i nie będzie w najbliższym czasie. Wszystko muszę sobie wyobrazić Tak wyglądają blaty arabeska http://img31.imageshack.us/img31/3884/431w.jpg http://img31.imageshack.us/img31/6164/421m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 16.06.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 A tak płytki :http://img36.imageshack.us/img36/5513/65e0fa6202eff69f746aa4b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 16.06.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jesli mogłabym coś doradzić to raczej nie łączyłabym dwóch motywów o podobnym charakterze (ale jednak innych) w jednym pomieszczeniu. Sam blat lub same płytki są cudowną ozdobą wnętrza ,którą można wyeksponować poprzez odpowiednie tło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.06.2009 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Irma ma taka ciemna arabeske i mowi, ze fajna, ale ze sie rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 17.06.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja mam ciemna arabeske. Potwierdzam ze sie rysuje, ale nie sadze ze bardziej niz inne blaty laminowane, problemem tu jest to ze podklad jest jasny i przez to zarysowanie bardziej widac. Przy jasnej arabesce nie powinno byc tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.06.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Dziewczyny - jesteście nieocenione I już wszystko widzę Piękny blat - sama ch,etnie bym taki przyjęła - ale raczej jasny. Osobiście mam gładki biały matowu blat z laminatu w kuchni (tym samym mam tez wyłozone ściany nad blatem zamiast płytek) i jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania. Bałam się bardzo białego blatu w kuchni - wiadomo jak jest - ale nie mogłam się przekonac to tych wszystkich ciapek ala konglomerat na parapety. Mój się nie rysuje (a taniocha był) i z utrzymaniem czystości nie jest źle. Jak się zostawi plamę po soku malinowym, czy jagodach to trochę "wchodzi" i zwykłym mleczkiem nie moge doczyścić, ale wtedy biorę wybielacz i jest cacy (zresztą swój biały zlew tez musze wybielaczem czyścić niestety i białego zlewu już nie polecam). monah zgadzam się, że jasna podłoga w kuchni + jasne fugi to pomyłka (miałam kiedyś białą podłogę). Teraz dla odmiany mam ciemny brąz i takiej ciemnej też nie polecam - tu nie widać plam tylko wiecznie kurz i piach. Także grafit wydaje się byc idelanym rozwiązaniem. iwcia43 - no brałabym na blat do kuchni ta białą arabeskę na 100% A w części jadalnej co planujesz z tym ciemnym blatem - na jakiś stół to wykorzystać. Płytki są faktycznie piękne, choć w trzeba uważać w ich zestawieniu z blatem. Ale ja lubie takie mixy wzorów - nawet takie pozornie bardzo do siebie nie pasujące więc w tym wypadku chyba nie mogłabym się oprzeć Tylko z tych płytek dałabym jakiś akcent np. na tle płytek gładkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 17.06.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 to ja trochę może Ci namieszam, ale dodam, że - jako szczęśliwa posiadaczka płytek Fragrance w łazience - obawiałabym się tych czarnych płytek nad blatem roboczym ani płytą kuchenki. one są cudowne, lustrzane, odbijają wszystko, słowem - kocham je, ale w kuchni - obawiam się - będzie na nich widać zacieki po prostu.jeżeli chcesz je mieć, to może kup jedną, ustaw sobie koło kuchenki i sprawdź, czy nie będzie zbyt trudna w utrzymaniu.biały blat - cudny, ale raczej trudniejszy do utrzymania w czystości.ciemny blat - pewnie się rysuje ale mniej na nim widać.ja mam teraz szary blat - idealny. nic nie widać na nim.białe płytki Fragrance są za to łatwe do utrzymania w czystości i też przecudne, takie delikatne, subtelne.ważne jest też to, że płytki są niemal idealnie równe, mój płytkarz nadziwić się nie mógł.dość twarde i ciężkie do cięcia, ale równiutkie. fugę można dać minimalną. to istotne, bo jak położysz białe płytki, to i fugę jasną trzeba będzie dać - i trochę ją czyścić od czasu do czasu, niestety... podsumowując: jeżeli chcesz łączyć ten blat i te płytki, to sugeruję w kuchni ciemny blat + białe płytki, a w części jadalnianej odwrotnie, bo tam chyba łatwiej utrzymać czystość. na podłodze grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 17.06.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Dziewczyny jesteście nieocenione!!! Wracam do domu a tu tyle postów!!!Zamysł mój jest taki :białe płytki fragrance nad meblami, nad płytą elektryczną czarny fragrance,czarny zlew, meble białe bez górnych szafek (może jakaś witrynka) ułożone są w podkowę. Bok blatu przy kuchence położony będzie prostopadle do reszty (coś jakby zamykał ten a'la kwadrat.) i to będzie tzw. blat jadalniany. Chciałabym żeby ta część blatu schodziła do ziemi. Myślę, że grafitowa podłoga będzie ok. Obawiam się tylko, że jeśli te trzy blaty dam czarne a czwarty jadalniany biały to będzie zbyt ciemno :cry:Dodam że ściany mają być intenywne (fiolet, bordo - jeszcze nie wiem) Rozważałam zatem wersję odwrotną ale chyba zostanę przy tej pierwszej. Monah przyłożyłam płytkę czarną w obecnym mieszkaniu i jest ok. nie widać syfów. Może to szaleństwo łączyć te kwiaty ale one są tak delikatne... myślę że będzie ok. Pstryknęłam dziś cudem fotki i postaram się jutro okazać moje przyszłe cudo bo dziś ledwo patrzę już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 iwcia43 kuchnie zapowiada się cudo - bardzo chetnie zobaczyłabym zdjęcia z realizacji. Zastanowiłabym się tylko nad mieszaniem tych białych i czarnych płytek nad meblami - chyba, że masz to tak wymyślone, że czarny fragrance nad płyta "narysuje" ci w dobrym miesci geometryczną ciemną plamę. Ja bym sobie tą ścianę wręcz rozrysowała w kolorze na jakiejś kartce - ale już konkretnie z meblami. I mniam - mój fiolet ulubiony Dodam, że białe górne szafki na tle kolorowej ściany wyglądają bardzo ciekawie - "podbijają" kolor ściny. U cibie mam białe kwadratowe górne szafki na tle czerwieni i to moja ulubiona sciana w kuchni. Białe meble i płytki nad blatem powinny też rozjaśnić pomieszczenie - momo czarnego blatu. choc ja osobiście jestem zwolenniczką białego baltu ale przekonywać cie nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 18.06.2009 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/jg/ca/rjgs/2Omt89y1FxJdT4AybA.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/jg/ca/rjgs/vtJeusdMT54MtSaxnA.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/jg/ca/rjgs/YCPjZvIlk8lugkAeGA.jpg tak to wygląda na dziś. Blat jadalniany będzie prostopadle do dużego okna kuchennego w połowie jego szerokości.( chcę żeby schodził do ziemi pod kątem 90 stopni. )Z prawej strony okna płyta,równo z nią i tylko nad nią czarny fragrance, potem blat i biały fragrance,pod drugim małym kuchennym oknem czarny zlew. iga9ach jak ja chcę przekonać się do któregoś rozwiązania... Wydaje mi się, że czarny roboczy blat byłby praktyczniejszy ale obawiam się że z ciemną podłogą będzie zbyt ciemno. To rozwiązanie fajnie wyglądałoby z salonu bo byłaby widoczna pionowa biała płaszczyzna blatu jadalnianego. Nie ma w tej kuchni wiele światła stąd maje dywagacje nad odwrotną wersją blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 18.06.2009 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 http://www.dobredomy.pl/?id_project=45&infopage=2Pozwoliłam sobie jeszcze wkleić linka do rzutu mojej emanuelki, może lepiej będzie ta moja kuchnia widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.06.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Z tym brakiem światłay bym nie przesadzała - masz spore okna. A przy tynkach zawsze sie ciemno wydaje. Mnie jakoś nie przekonuje ten czarny pas płytek nad płytą w tym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 18.06.2009 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 hmmm nie przekonuje powiadasz? to ma być kwadrat nie pas (4 płytki ). Odwiozą mnie do Tworek i tyle Zerknęłam do Twojego dziennika i drzwi z komodą zrobiły na mnie przeogromne wrażenie. Miodzio. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.06.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 wiem jak to jest Najlepiej sobie narysować widok na tą ścianę - ale juz kokretnie z meblami. Ja tak rozrysowyayał i kolorowałam każdą ściane kuchni wiele razy, aby w końcu zdecydowac się konkretnie na to ostateczne rozwiązanie - łatwo nie było. Ale te rysunki poglądow wiele mi dał - tyle, że ja się lubię bawić kredkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 13.10.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 No i jak tam, czy kuchnia już gotowa i można liczyć na jakieś zdjęcia z Arabeską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts